Αυτά τα γυαλιά γεμάτα με υγρό φέρονται να κάνουν τους ακτιβιστές να είναι ανοσοποιημένοι στην κινητική ασθένεια

- Apr 02, 2019-

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Citroën παρουσίασε πρόσφατα ένα ζευγάρι γυαλιά γυαλιά χωρίς γυαλί, γεμάτα με υγρά, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα της ασθένειας κίνησης.


Ονομάζεται Seetroën, τα έξυπνα γυαλιά χρησιμοποιούν τεχνολογία δακτύλιου επιβίβασης, το οποίο δημιουργήθηκε με ένα γαλλικό ξεκίνημα με το ίδιο όνομα, για να θεραπεύσει ασθένεια κίνησης σε λίγα λεπτά. Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου, αφού φοριούνται για 10 έως 12 λεπτά, "τα γυαλιά επιτρέπουν στο μυαλό να επανασυγχρονίζεται με το κίνημα που αντιλαμβάνεται το εσωτερικό αυτί ενώ τα μάτια επικεντρώνονται σε ένα ακίνητο αντικείμενο όπως ένα smartphone ή ένα βιβλίο" και ο χρήστης μπορεί να τους απογειώσει και να απολαύσει το υπόλοιπο ταξίδι.


Πώς λοιπόν ο Seetroën θεραπεύει την ενοχλητική κατάσταση που μαστίζει την ανθρωπότητα εδώ και αιώνες; Λοιπόν, το μυστικό είναι κυριολεκτικά σε αυτά τα ανόητα πλαστικά πλαίσια. Αυτό το μπλε υγρό στα δαχτυλίδια γύρω από τα μάτια αναδημιουργεί τη γραμμή του ορίζοντα για να επιλύσει τη σύγκρουση μεταξύ των σημάτων που στέλνονται στον εγκέφαλο από τα μάτια και το εσωτερικό αυτί.


Η ασθένεια κινήσεων συμβαίνει όταν ο εγκέφαλός μας αντιλαμβάνεται συγκρουόμενες αναφορές σχετικά με την αντιληπτή κίνηση από τα μάτια και το εσωτερικό αυτί. Δεν είναι συνήθως ένα πρόβλημα όταν ένα άτομο κοιτάζει έξω από το παράθυρο γιατί τότε και τα δύο όργανα αντιλαμβάνονται την κίνηση με παρόμοιο τρόπο, αλλά όταν κοιτάζετε προς τα κάτω ένα τηλέφωνο ή ένα βιβλίο, τα μάτια δεν αντιλαμβάνονται την κίνηση με τον ίδιο τρόπο και οι αναφορές που αποστέλλονται στον εγκέφαλό σας είναι αντίθετες με εκείνες από το εσωτερικό αυτί, και η σύγχυση έχει ως αποτέλεσμα την ασθένεια κίνησης.