Υπουργείο Παιδείας: Προσπαθήστε να μειώσετε το ποσοστό μυωπίας μεταξύ παιδιών και εφήβων κατά 0,5 έως 1 τοις εκατό ανά έτος

- Jul 26, 2019-

Απαντώντας στο πρόβλημα της μυωπίας στα παιδιά και τους εφήβους της Κίνας, ο Wang Dengfeng, διευθυντής του Τμήματος Αθλητισμού Υγείας και Τέχνης του Υπουργείου Παιδείας, επισήμανε στις 15 το βράδυ ότι όλες οι επαρχίες, οι επαρχίες και οι πόλεις πρέπει να προσπαθήσουν να μειώσουν τη μυωπία ποσοστό των παιδιών και των εφήβων κατά 0,5 έως 1 ποσοστιαία μονάδα ετησίως. Οι επαρχίες με μεγάλη συχνότητα μυωπίας θα πρέπει να προσπαθήσουν να μειωθούν κατά 1 ποσοστιαία μονάδα μέσα σε ένα έτος και άλλες επαρχίες να μειωθούν κατά περισσότερο από 0,5 ποσοστιαίες μονάδες.


Στις 15, το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου πραγματοποίησε ενημέρωση σχετικά με την πολιτική του Κρατικού Συμβουλίου και κάλεσε τον Yu Xuejun, αναπληρωτή διευθυντή της Εθνικής Επιτροπής Υγείας και Υγείας, Μάο Τσανάν, διευθυντή του Τμήματος Σχεδιασμού και Πληροφόρησης του Εθνικού Επιτροπή Υγείας και Υγείας, Wang Dengfeng, διευθυντή του Τμήματος Αθλητισμού Υγείας και Τέχνης του Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού. Ο διευθυντής του τμήματος Αθλητισμού της Γενικής Διοίκησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Lang Wei εισήγαγε τη σχετική κατάσταση της δράσης της Κίνας για την υγεία και απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.


Κατά τη συνάντηση, ένας δημοσιογράφος ρώτησε: Τα τελευταία χρόνια, το πρόβλημα της μυωπίας στα παιδιά και τους εφήβους της Κίνας είναι πιο εμφανές. Η κοινωνία ανησυχεί περισσότερο και ανησυχεί. Η πρόληψη και ο έλεγχος της μυωπίας αποτελεί σημαντικό μέρος της δράσης για την προαγωγή της υγείας στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κίνα. Το περασμένο έτος, το Υπουργείο Παιδείας και άλλα οκτώ τμήματα εξέδωσαν «Σχέδιο εφαρμογής για την πρόληψη και έλεγχο της μυωπίας για παιδιά και εφήβους», ποια σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί από την έκδοση του σχεδίου εφαρμογής και πώς θα προωθήσουμε την πρόληψη και τον έλεγχο της μυωπίας και της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων ενισχύοντας το σχολικό αθλητισμό στο μέλλον;


Ο Wang Dengfeng επεσήμανε ότι η μυωπία των παιδιών και των εφήβων όχι μόνο επηρεάζει άμεσα την όραση αλλά έχει επίσης πολύ σημαντικό αντίκτυπο στη σωματική υγεία και την υγιή ανάπτυξη ολόκληρου του παιδιού και του εφήβου.

Μετά τον Wang Dengfeng είπε ότι εκδόθηκαν το Υπουργείο Παιδείας και άλλα οκτώ τμήματα του «Ολοκληρωμένου Προγράμματος Πρόληψης και Ελέγχου για την Εφαρμογή της Μυωπίας για Παιδιά και Εφήβους», κατέβαλαν κάποιες προσπάθειες στους ακόλουθους τρεις τομείς:


Πρώτον, να καθιερωθεί και να βελτιωθεί ο ηγετικός μηχανισμός και συγκεκριμένα να εφαρμοστεί η ευθύνη πρόληψης και ελέγχου της μυωπίας σε διάφορες επαρχίες, περιφέρειες και πόλεις. Το Υπουργείο Παιδείας και η Επιτροπή Υγείας και Υγείας υπέγραψαν επιστολή ευθύνης για την πρόληψη και τον έλεγχο της μυωπίας των παιδιών και των εφήβων με την κυβέρνηση του επαρχιακού λαού. Στο βιβλίο ευθύνης, όλες οι επαρχίες, οι επαρχίες και οι δήμοι προσπαθούν να μειώσουν το ποσοστό μυωπίας μεταξύ παιδιών και εφήβων κατά 0,5 έως 1 ποσοστιαία μονάδα ετησίως. Οι επαρχίες με μεγάλη συχνότητα μυωπίας θα πρέπει να προσπαθήσουν να μειωθούν κατά 1 ποσοστιαία μονάδα μέσα σε ένα έτος και άλλες επαρχίες να μειωθούν κατά περισσότερο από 0,5 ποσοστιαίες μονάδες. Πρόκειται για το σημαντικότερο έργο στον τομέα της παιδικής υγείας και της πρόληψης και ελέγχου της μυωπίας τα τελευταία χρόνια. Μέχρι τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, κάθε επαρχία, περιφέρεια και πόλη πρέπει να "πληρώσουν τους λογαριασμούς". Εξαρτάται από το πώς έχει γίνει η πρόληψη και ο έλεγχος της μυωπίας για παιδιά και εφήβους κατά το παρελθόν έτος. Εάν το ποσοστό μυωπίας μειωθεί πραγματικά κατά 0,5 έως 1 ποσοστιαία μονάδα.


Δεύτερον, η πρόληψη και ο έλεγχος της μυωπίας των παιδιών και των εφήβων επικεντρώνεται κυρίως στην αλλαγή του ανθυγιεινού τρόπου ζωής, στην ενίσχυση της σωματικής άσκησης και στην περαιτέρω μείωση της επιβάρυνσης από τη σχολική εργασία. Αυτό είναι επίσης το βασικό περιεχόμενο της επιστολής υπευθυνότητας που υπέγραψαν το Υπουργείο Παιδείας και η Εθνική Επιτροπή Υγείας και Υγείας και οι κυβερνήσεις των επαρχιακών λαών. Από την άποψη αυτή, πρέπει να προωθήσουμε περαιτέρω τη μεταρρύθμιση της σχολικής φυσικής αγωγής και να εφαρμόσουμε πραγματικά την ικανότητα του σχολείου να βοηθά τα παιδιά και τους εφήβους να μαθαίνουν τις γνώσεις υγείας σε μαθήματα φυσικής αγωγής, να μαθαίνουν βασικές κινητικές δεξιότητες και ταυτόχρονα να είναι επιμελής και τακτική, είναι, συχνά συμμετέχουν στη σωματική άσκηση και τον ανταγωνισμό. Ελπίζεται ότι με τέτοια ειδικά μέτρα, η πλειοψηφία των παιδιών και των εφήβων θα μπορέσει να περπατήσει στον ήλιο, να μετακινηθεί στην παιδική χαρά και να αλλάξει τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής.


Πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, το Υπουργείο Παιδείας θα εκδώσει επίσης μια νέα εποχή για την ενίσχυση της σχολικής αθλητικής και αισθητικής εκπαίδευσης. Αυτή η γνώμη δηλώνει σαφώς ότι η μεταρρύθμιση του σχολικού αθλητισμού θα πρέπει να επικεντρωθεί στις τρεις βασικές λέξεις της «εκκλησίας», της «επιμελής κατάρτισης» και του «κοινού ανταγωνισμού». Εάν αυτές οι τρεις λέξεις-κλειδιά μπορούν να εφαρμοστούν πραγματικά, μπορούν να αλλάξουν τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής, να επιτρέψουν στα παιδιά και τους εφήβους να αποκτήσουν γνώσεις υγείας και μία ή δύο αθλητικές δεξιότητες και να συμμετάσχουν τακτικά σε αθλητικές και σωματικές αθλητικές διοργανώσεις. Η πρόληψη και ο έλεγχος της μυωπίας μεταξύ των παιδιών και των εφήβων και η βελτίωση της σωματικής τους υγείας είναι ο πιο κρίσιμος σύνδεσμος.


Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν συνθήκες για την αποτελεσματικότερη προστασία της οπτικής προστασίας των παιδιών και των εφήβων, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς βελτίωσης του φωτισμού της τάξης, της ρύθμισης του ύψους των γραφείων και των καρεκλών ανά πάσα στιγμή ανάλογα με το ύψος των σπουδαστών, ενίσχυση των ασκήσεων ματιών και προώθηση της γνώσης και της διάδοσης της δημόσιας υγείας. Αφήστε τα παιδιά να μάθουν περισσότερες βασικές γνώσεις και δεξιότητες για να προστατεύσουν τα μάτια τους και να προστατεύσουν την υγεία τους


Η τρίτη είναι η λήψη μιας σειράς μέτρων από την προοπτική της από κοινού προώθησης του έργου του Υπουργείου Παιδείας και των οκτώ τμημάτων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ειδικών ταμείων για την πρόληψη και τον έλεγχο της μυωπίας και της δημιουργίας ομάδας δημοσιότητας για την πρόληψη και τον έλεγχο μυωπία να κηρύξει σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα, η Επιτροπή Υγείας και Υγείας και τα σχετικά τμήματα έλαβαν μια σειρά ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της προβολής της μυωπίας παιδιών και εφήβων ετησίως, την καθιέρωση αρχείων και την παρακολούθηση των αλλαγών στο όραμα κάθε μαθητή. Αυτές οι προσπάθειες έχουν επιτύχει σταδιακά αποτελέσματα έως τώρα. Έχουν υπογραφεί τα γράμματα ευθύνης των επαρχιών και έχει επίσης καθιερωθεί η ομάδα προπαγάνδας και η επιτροπή εμπειρογνωμόνων και έχουν αρχίσει να κηρύττουν σε ολόκληρη τη χώρα. Οι δράσεις και τα σχέδια που αναφέρονται στα βιβλία ευθύνης διαφόρων τόπων προχωρούν σταθερά.

https://www.gift-package.com/