Αόρατος? Τύφλωση? Οι κίνδυνοι των φακών επαφής, Πόσο ξέρεις;

- Jul 06, 2019-

Με την ανάπτυξη των καιρών, όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν επιθυμούν να φορούν γυαλιά πλαισίων, περισσότερο είναι να επιλέγουν φακούς επαφής χωρίς πίεση και άνεση.

Η δυνατότητα διόρθωσης της όρασης χωρίς επηρεασμό της αισθητικής είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι επιλέγουν φακούς επαφής.

Αλλά ίσως να μην καταλαβαίνετε ότι οι μαλακοί μαλακοί φακοί επαφής είναι βλαβεροί για τα μάτια μας. Ποιος είναι ο κίνδυνος να φορέσετε φακούς επαφής;

1, πολλοί άνθρωποι θα φορούν φακούς επαφής για λόγους εργασίας, υπνηλία μετά το γεύμα είναι δύσκολο, αλλά μόνο λίγο χρόνο ανάπαυσης, πολύ αργά για να απογειωθεί, απλά φορώντας φακούς επαφής υπνάκο. Όταν ξυπνάτε με ένα φακό επαφής και παίρνετε έναν υπνάκο, θα αισθανθείτε ανεξήγητα δάκρυα και θολή όραση. Όταν οι άνθρωποι κλείνουν τα μάτια τους, το οξυγόνο διεισδύει μέσα από τα αιμοφόρα αγγεία, αλλά οι φακοί επαφής απομονώσουν τη διαδρομή. Τα μάτια δεν αναπνέουν καλά, τα κύτταρα είναι ελαττωματικά και η μόλυνση είναι ελαφρά αθέλητη, οδηγώντας σε ξηροφθαλμία και έλκος του κερατοειδούς.

2. Ο φακός επαφής είναι ξένα αντικείμενα. Εάν κατά λάθος φέρετε βακτήρια ή ιούς στα μάτια σας από τα χέρια σας, αυτό θα προκαλέσει βλάβη στα μάτια. Κλινικά, ο επιπεφυκότα προκαλείται από αυτή την κατάσταση και η φλεγμονή του κερατοειδούς είναι πάρα πολύ. Η τύφλωση του ματιού παρατηρείται συχνά λόγω φλεγμονής του επιπεφυκότα. Έτσι οι οφθαλμίατροι είναι η μεγαλύτερη αντίρρηση για τη φθορά των φακών επαφής. Εάν φορέσετε φακό επαφής τη νύχτα, ο φακός επαφής θα έχει τη μεγαλύτερη πιθανότητα μόλυνσης για το μάτι.

3, λόγω μακροχρόνιας προσκόλλησης στο βολβό, υπάρχουν πολλά μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία και νεύρα στα μάτια, αυτά τα νεύρα και ο εγκέφαλος συνδέονται στενά για να βοηθήσουν τον εγκέφαλο να μεταδώσει μια ποικιλία οδηγιών και σημάτων. Εάν ο φακός επαφής χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει παράλυση των νεύρων στην περιοχή των ματιών. 4. Μερικοί μαλακοί φακοί επαφής περιέχουν χρωστικές, οι οποίες όχι μόνο προκαλούν αλλεργίες αλλά επίσης αυξάνουν τη ζημιά στον κερατοειδή και τον επιπεφυκότα.

5, οι φακοί επαφής θα κάνουν τον κερατοειδή ανίκανο να έρθει σε επαφή με τον αέρα, τα μάτια θα είναι παρόμοια με το ανθρώπινο σώμα "υψόμετρο αντίδραση" λόγω της έλλειψης οξυγόνου, δεν μπορεί να είναι φυσιολογικό μεταβολισμό, αντίσταση μειώθηκε.

6, ο κερατοειδής του οφθαλμού είναι ένα πολύ ειδικό όργανο, δεν υπάρχει αιμοφόρο αγγείο παραπάνω, η αναπνοή του επιτυγχάνεται από τον αέρα και τον περιβάλλοντα ιστό. Αν κοιμάστε με τα γυαλιά σας, αυτό θα επηρεάσει την αναπνοή σας. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει μόλυνση από τον κερατοειδή.

7. Στη διαδικασία χρήσης φακών επαφής, συστατικά, εκκρίσεις, ακαθαρσίες στο εξωτερικό περιβάλλον ή ξένη ύλη στα ανθρώπινα δάκρυα συνδέονται αναπόφευκτα με τον φακό για να σχηματίσουν ένα ίζημα. Ακόμα και αν ακολουθήσετε την αυστηρή διαδικασία φροντίδας και καθαρισμού, εξακολουθούν να υπάρχουν αποθέσεις που είναι αόρατες με γυμνό μάτι και δεν μπορούν να αφαιρεθούν στον φακό. Οι φακοί επαφής απορροφούν τις πρωτεΐνες, τα λιπίδια, το κολλαγόνο κ.λπ. στα δάκρυα, έτσι ώστε να εναποτίθενται στην επιφάνεια του φακού, προκαλώντας παθογόνους παράγοντες, κερατοειδές οίδημα, νεοαγγειακές αντιδράσεις του κερατοειδούς και αλλεργικές αντιδράσεις.

8, το μάτι είναι να μας συνοδεύει να περάσουμε μια ζωή σημαντικών οργάνων, αλλά εάν βγάλετε φακούς επαφής νωρίς, αυτό θα επηρεάσει τον αριθμό των κυττάρων στον κερατοειδή, με αποτέλεσμα ταχύτερη γήρανση των ματιών από τους άλλους συνομηλίκους. Παρόλο που δεν υπάρχει προφανής βραχυπρόθεσμα, είναι πιθανό να εμπλακεί σε κίνδυνο τύφλωσης στην τρίτη ηλικία.

https://www.gift-package.com/