Πώς να αποτρέψετε τα ξηρά μάτια

- Jan 03, 2020-

Σε αυτή την εποχή πολύ ανεπτυγμένων πληροφοριών, σχεδόν όλοι κοιτάζουν προς τα κάτω τα κινητά τηλέφωνα και κοιτάζουν ψηλά στους υπολογιστές. Κάθε μέρα ξοδεύω στα ηλεκτρονικά προϊόντα ... μένουν αργά, σκέφτονται και δουλεύουν είναι ήδη ο κανόνας για όλους. Η προκύπτουσα ζάλη, τα ξηρά μάτια και η θολή όραση έχουν γίνει κοινά προβλήματα που πλήττουν τους περισσότερους ανθρώπους. Τι ακριβώς συνέβη εδώ; Τι μπορώ να κάνω για να ανακουφίσω τα συμπτώματα της ξηρότητας;

Εάν δεν επιλυθεί σωστά στο χρόνο, θα εξελιχθεί σε "ξηροφθαλμία"

Τα ξηρά μάτια είναι δυσφορία οφθαλμού που προκαλείται από την αστάθεια της μεμβράνης δακρύων που προκαλείται από διάφορους λόγους, κάτι που κάποιες κοινώς αποκαλούν "μάτια της ερήμου".

Εάν έχετε ξηροφθαλμία και η σταθερότητα της μεμβράνης δακρύων έχει υποστεί βλάβη, θα αισθανθείτε ξηροφθαλμία, διαλείπουσα φαγούρα και σοβαρή φωτοφοβία ή αίσθηση ξένου σώματος σε σοβαρές περιπτώσεις.

Εάν δεν έχει ρυθμιστεί σωστά εγκαίρως, μπορεί επίσης να προκαλέσει δευτερογενή συμπτώματα

Το ξηρό μάτι διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ή είναι σοβαρό και είναι επίσης επιρρεπές σε δευτερογενή επιπεφυκίτιδα ή δευτερογενή επιφανειακή στικτή κερατίτιδα.

Κάθε ένα από αυτά τα είδη οφθαλμικών παθήσεων είναι πολύ σκληρό. Μην περιμένετε να τα διαδώσετε, προτού να μετανιώσετε μην προσέχοντας.

Επίσης επηρεάζει άμεσα την καθημερινή ζωή και την εργασία

Πώς να αποφύγετε τα ξηρά μάτια

1. Αναβοσβήνει περισσότερο.

Τα τελευταία χρόνια, η πίεση εργασίας και σπουδών αυξάνεται. Οι περισσότεροι άνθρωποι συχνά εργάζονται και σπουδάζουν εδώ και πολύ καιρό. Αυτό εμποδίζει επίσης τα μάτια από μια κανονική ανάπαυση, βρίσκεται σε κατάσταση κόπωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν δίνει προσοχή στην υγειονομική περίθαλψη. Αυτό επίσης επιταχύνει τις ασθένειες των ματιών, επομένως συνιστάται να κάνετε πιο αναβοσβήνει, επειδή το αναβοσβήνει είναι μια προστατευτική νευρική αντανακλαστική δράση και το στρώμα δακρύων μπορεί να κάνει τα δάκρυα να επικαλυφθούν ομοιόμορφα στην επιφάνεια του κερατοειδούς και του επιπεφυκότος ώστε να διατηρείται υγρό χωρίς να στεγνώσει. Μόλις μειωθεί ο αριθμός των αναλαμπών, η ποσότητα των δακρύων μειώνεται άμεσα και η μεμβράνη δακρύων που εκτίθεται στον αέρα εξατμίζεται γρήγορα, χάνοντας την προστατευτική της ισχύ στα μάτια. Όταν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας, την οδήγηση, την ανάγνωση κλπ. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, θυμηθείτε να μην εστιάζετε πάρα πολύ και αφαιρέστε λίγο χρόνο. Γενικά, οι περισσότεροι άνθρωποι αναβοσβήνουν μία φορά σε πέντε δευτερόλεπτα και αναβοσβήνουν περίπου 20 φορές το λεπτό.

2. Δώστε προσοχή στην υγιεινή των ματιών.

Τα μάτια είναι το παράθυρο της ψυχής μας. Ελπίζω ότι ο καθένας θα τα φροντίσει καλά στη ζωή, ειδικά στην υγιεινή των ματιών. Σε κανονικούς χρόνους συνιστούμε να πλένετε συχνά τα χέρια σας. Ταυτόχρονα, σας συμβουλεύουμε να μην τρίψετε τα μάτια σας με τα χέρια σας. Χρησιμοποιήστε τα μάτια σας για να ξεκουραστείτε για περίπου μία ώρα. Κρατήστε τα μάτια κλειστά και κοιτάξτε την απόσταση. Για ασθενείς με λιπαρές εκκρίσεις, θραύσματα και εκκρίματα στα βλέφαρα, προσέξτε να διατηρείτε την υγιεινή των βλεφάρων.

3, εκείνοι που χρησιμοποιούν τον υπολογιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα:

Λόγω των συνθηκών εργασίας, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν υπολογιστές για να εργάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που εμποδίζει τα μάτια να πάρουν ένα ορισμένο ποσό της ανάπαυσης. Αυτό προκαλεί και οφθαλμικές παθήσεις, επειδή οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν πάντα υπολογιστές, ειδικά τους νέους σήμερα, πρέπει να δώσουν προσοχή στα μάτια σας, να μειώσουν τον χρόνο του υπολογιστή και να αποφύγουν τη χρήση του υπολογιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η στάση εργασίας και η απόσταση είναι επίσης πολύ σημαντικές. Προσπαθήστε να κρατήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την απόσταση στα 60 cm. Ρυθμίστε την πιο κατάλληλη στάση ώστε η οπτική επαφή να μπορεί να παραμείνει περίπου 30 μοίρες. Μια τέτοια γωνία μπορεί να χαλαρώσει τους μυς του λαιμού και να κάνει το βολβό Το εμβαδόν της επιφάνειας που εκτίθεται στον αέρα ελαχιστοποιείται. https://www.gift-package.com/