Πόσο καιρό χρειάζεται να προσαρμοστούν τα νέα γυαλιά;

- Aug 09, 2019-

Το νέο ζευγάρι γυαλιών και τα μάτια έχουν μια περίοδο προσαρμογής μιας εβδομάδας, ακριβώς όπως τα νέα παπούτσια και τα πόδια έχουν μια περίοδο τρεξίματος. Συγκεκριμένα, η οπτική διαδικασία του οφθαλμού δεν είναι μόνο η φυσική λειτουργία της διάθλασης των ματιών, αλλά και οι ψυχολογικοί παράγοντες που εμπλέκονται. Ένα κοινό παράδειγμα: τα παλαιά πλαίσια γυαλιών κάποιων ανθρώπων έχουν παραμορφωθεί, τα ύψη των δύο πλευρών είναι διαφορετικά και η διορθωμένη οπτική οξύτητα είναι μόνο 0,6. Τα πρόσφατα εξοπλισμένα γυαλιά διορθώνουν την οπτική οξύτητα του 1,0 και είναι άνετα να φορούν. Αλλά πάντα αισθάνεται ότι τα νέα γυαλιά δεν είναι τόσο άνετα όσο τα παλιά, ειδικά εκείνα με μεγάλες αλλαγές στην ιδιοσυγκρασία ή τον αστιγματισμό, και οι ηλικιωμένοι είναι πιο προφανείς. Ποιος είναι ο λόγος για αυτό;

Επειδή η αποδοχή της διόρθωσης των γυαλιών από τους ανθρώπους δεν είναι μόνο οι φυσικοί παράγοντες του βαθμού και της αβεβαιότητας του φακού, αλλά και η συμμετοχή ψυχολογικών παραγόντων. Τα μάτια έχουν συνηθίσει σε ανωμαλίες και παλιά γυαλιά, συνηθισμένα σε ασαφείς εικόνες. Τώρα, μόλις διορθωθεί, είναι σαφές, αλλά τα μάτια πάντα αισθάνονται λίγο ζαλισμένα, λίγο ταλαντεύονται, αλλά θα αισθάνονται άβολα.

Όσο όμως η ορθομετρία και η επεξεργασία είναι σωστές, μετά από μια εβδομάδα ή περισσότερο προσαρμογής, η ψυχολογική θα αποδεχθεί αργά, θα εκτιμήσετε τη φωτεινότητα που έφεραν τα νέα γυαλιά. Εάν έχετε ρυθμίσει για περισσότερο από 1 εβδομάδα, τα μάτια του παιδιού σας εξακολουθούν να αισθάνονται άβολα. Πηγαίνετε στο οπτικό κατάστημα για να ελέγξετε αν η οπτομετρία είναι σωστή, εάν ο βαθμός του φακού και η αξονική θέση υποβάλλονται σε σωστή επεξεργασία. Εάν το χάσμα είναι πολύ μεγάλο, θα πρέπει να επαναρυθμίσετε.

https://www.gift-package.com/