Οι πωλήσεις της Gucci είναι μόνο ένα βήμα μακριά από το νούμερο ένα γιγαντιαία γυαλιά

- Jul 19, 2019-

Η ιταλική συμβουλευτική μόδας Pambianco ανακοίνωσε την 1η Ιουλίου τις συνολικές στατιστικές των 25 εταιρειών με τις υψηλότερες πωλήσεις στην ιταλική βιομηχανία μόδας και ειδών πολυτελείας.


Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι κορυφαίες 25 εταιρείες στον ιταλικό κλάδο της μόδας και των ειδών πολυτελείας, οι συνολικές πωλήσεις κατά το 2018 ανήλθαν σε 43,6 δισ. Ευρώ, αύξηση 4,8% σε σχέση με το 2017, αντιπροσωπεύοντας το 45,6% των συνολικών πωλήσεων στη βιομηχανία. EBITDA ύψους 8,2 δισ. Ευρώ (Το ποσοστό των πωλήσεων είναι 22,4%).


Η Confindustria Moda (Ιταλική Ομοσπονδία Βιομηχανιών Μόδας) δημοσίευσε επίσης ορισμένα στοιχεία για την ιταλική βιομηχανία μόδας και ειδών πολυτελείας: το 2018, οι συνολικές πωλήσεις 66.000 εταιρειών στη βιομηχανία ανήλθαν σε 95,5 δισ. Ευρώ, αύξηση 0,7%. ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων ξεπέρασε τα 580.000 και το 70% των αγαθών εξάγονται στο εξωτερικό, συνολικού ύψους περίπου 63,4 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2,7%.


Όσον αφορά τις πωλήσεις, η πρώτη θέση εξακολουθεί να είναι ο φακός Luxottica (8,9 δισ. Ευρώ), αλλά μόνο 700 εκατ. Ευρώ υψηλότερος από τον δεύτερο Gucci (8,2 δισ. Ευρώ), ο τρίτος είναι η Prada (3,1 δισ. Ευρώ). Η Armani, η Calzedonia, η OTB Group (Diesel, Marni, Max Mara, Moncler, OVS και Ferragamo επισημαίνουν τέσσερις με δέκα.


Οι πωλήσεις της Gucci αυξήθηκαν κατά 33,4%, ακολουθούμενη από Moncler (αύξηση 19%, συνολικές πωλήσεις κατά 8), Brunello Cucinelli (αύξηση κατά 8,1%, συνολικές πωλήσεις κατά 20) και Dolce & Gabbana 4,3%, οι συνολικές πωλήσεις κατατάσσονται στην 11η θέση).


Οι πωλήσεις της Luxottica το 2018, που κατέγραψαν την πρώτη θέση στις συνολικές πωλήσεις, υποχώρησαν 2,8% σε ετήσια βάση. Δεν είναι οι μόνες μάρκες με μείωση των πωλήσεων. Οκτώ από τις 15 πρώτες εταιρείες στον τομέα των πωλήσεων παρουσίασαν πτώση, μερικές από τις οποίες μειώθηκαν ως εξής: OTB (-3,2%), Ferragamo (-3,3%), Bottega Veneta (-5,7%) και Safilo (-7%) .


Ο David Pambianco, Διευθύνων Σύμβουλος της Pambianco, δήλωσε: "Τα αντίγραφα που υπέβαλαν οι 25 μεγαλύτερες εταιρείες δείχνουν ότι η συνολική κατάσταση της ιταλικής βιομηχανίας μόδας δεν είναι ικανοποιητική. Αντιμέτωποι με τον έντονο ανταγωνισμό στην παγκόσμια αγορά, η κλίμακα του ιταλικού παραδοσιακού επιχειρηματικού μοντέλου της μόδας εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλη. Μικρή, έλλειψη εμπειρίας στην εμπορική ψηφιοποίηση. "


Σύμφωνα με την έκθεση παρατηρήσεων της Βιομηχανίας 4.0 που κυκλοφόρησε το Politecnico di Milano το 2018, το 50% των ιταλικών μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων ξεκίνησε το πρόγραμμα Industry 4.0 (δηλαδή την ψηφιοποίηση στη βιομηχανική παραγωγή και την εφοδιαστική), αλλά όχι σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις επιχειρήσεις. 10%.

http://www.gift-package.com/