Εστίαση στην επισκευή αυτοκινήτων, η BMW εγκαινιάζει γυαλιά AR

- Jun 24, 2019-

Στις 12 Ιουνίου, η BMW ανακοίνωσε την έναρξη μιας πλήρους σειράς λύσεων AR για οχήματα, εργαστήρια και άλλα σενάρια, όπως η TIS 2.0, η τεχνική υποστήριξη και η υποστήριξη της online πλατφόρμας TSARA, καθώς και ένα έξυπνο γυαλί: TSARAVision. Επιταχύνετε την πρόσβαση των τεχνικών σε πληροφορίες και επισκευές αυτοκινήτων.


图片6


Σύμφωνα με το Qingting.com, το TIS 2.0 είναι μια εφαρμογή με δυνατότητα κινητής τηλεφωνίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τεχνικούς αυτοκινήτων BMW ή MINI για την αναζήτηση τεχνικών δεδομένων που απαιτούνται για την επισκευή οχημάτων. Όσον αφορά την πλατφόρμα TSARA, πρόκειται για ένα σύστημα αναφοράς προβλημάτων. Χαρακτηριστικό του είναι ότι το UI είναι εύκολο στη χρήση και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της εργασίας των κέντρων πωλήσεων αυτοκινήτων BMW και MINI. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της BMW, η πλατφόρμα μπορεί να αυξήσει τη μέση ταχύτητα επισκευής και συντήρησης κατά 70 έως 75%.


图片7


Όσον αφορά το υλικό στη λύση, ο κύριος ρόλος της TSARAVision είναι να παρέχει εξ αποστάσεως υποστήριξη στους τεχνικούς του τομέα. Οι απομακρυσμένοι εμπειρογνώμονες μπορούν να προβάλλουν τεχνικές οδηγίες και σχήματα με τη μορφή AR στην οθόνη γυαλιών και μπορούν επίσης να δουν τη σκηνή μέσω γυαλιών TSARAVision. Πάρτε ένα στιγμιότυπο οθόνης και δείτε τη μεγάλη εικόνα. Το προσωπικό πεδίου που φοράει έξυπνα γυαλιά μπορεί να χρησιμοποιήσει φωνητικό έλεγχο για να ανοίξει ή να προβάλει αρχεία.


图片8


Επιπλέον, η λύση της BMW δεν είναι μια εντελώς κλειστή πλατφόρμα και είναι συμβατή με τα έξυπνα γυαλιά RealWear HMT-1 και το λογισμικό Ubimax AR.

Αναφέρεται ότι αυτή η νέα τεχνολογία θα εφαρμοστεί σε 347 κέντρα πωλήσεων της BMW και σε ορισμένες αντιπροσωπείες MINI στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη Ιουνίου. Από την άποψη αυτή, ο Claus Eberhart, αντιπρόεδρος των εξαγορών στη BMW North America, δήλωσε: Η σημασία των έξυπνων γυαλιών TIS 2.0, TSAR και TSARAVision είναι ότι ελπίζουμε να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα των τεχνικών μέσω νέων τεχνολογιών, βελτιώνοντας έτσι την εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών την ταχύτερη επίλυση των προβλημάτων. Οι αντιπρόσωποι της BMW θα μπορούν να επιστρέφουν τα οχήματα που χρειάζεται ο χρήστης για να επισκευαστούν ταχύτερα.

https://www.gift-package.com/