Πώς να αποτρέψετε τη μυωπία

- Dec 27, 2019-

Owadays, το πλήθος μυωπία είναι αναμφίβολα μια σούπερ κατηγορία. Εκτός από τους ενήλικες που φορούν βαριά γυαλιά, όλο και περισσότερα παιδιά και έφηβοι είναι επίσης προβληματισμένοι από μυωπία, και τα μικρά παιδιά πρέπει να φορούν γυαλιά πλαισίου για να δουν τον κόσμο καθαρά.

Σύμφωνα με την Έρευνα Εφηβικής Μυωπίας του 2018 που δημοσιεύθηκε από την Εθνική Επιτροπή Υγείας και Υγείας, το συνολικό ποσοστό μυωπίας των παιδιών και των εφήβων πανελλαδικά είναι 53,6%, εκ των οποίων το 14,5% είναι παιδιά άνω των 6 ετών, το 36% είναι μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το 71,6% είναι μαθητές γυμνασίου και 81 είναι μαθητές γυμνασίου. %, μυωπία γίνεται ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών και τη μελλοντική ανάπτυξη.

Οι γονείς δεν έχουν καταβάλει καμία προσπάθεια για την πρόληψη και τη θεραπεία της μυωπίας των παιδιών. Πολλοί γονείς έχουν ακούσει διάφορες ιστορίες μυωπίας που κυκλοφορούν στην κοινωνία για τη θεραπεία των παιδιών τους, αλλά μερικοί γονείς παραμένουν δύσπιστοι. Μετά από όλα, τα μάτια είναι για το μέλλον του παιδιού. μπορεί να μην το κάνει.

Επιχείρημα 1: Στραβισμός για να δείτε τα πράγματα αυξάνει μυωπία;

Στη ζωή, όταν τα παιδιά βρίσκονται στραβισμός, ακούνε συχνά τους γονείς επίπληξη, "Ακόμα στραβισμός και θέλουν να είναι πιο κοντόφθαλμη." Στη συνείδηση πολλών γονέων, τα στενά μάτια των παιδιών προκαλούν μυωπία. Ο κύριος ένοχος είναι η αυξανόμενη φρίκη, έτσι θα σταματήσει σοβαρά μόλις το παιδί στενεύει τα μάτια του.

Στην πραγματικότητα, αυτή η προσέγγιση των γονέων είναι πολύ σωστή.

Λόγω της μυωπίας, τα παιδιά δεν μπορούν να δουν μακρινά αντικείμενα καθαρά, έτσι θα στενεύουν συνήθως τα μάτια τους για να δουν τα πράγματα. Με αυτόν τον τρόπο τα μάτια μπορούν να περιορίσουν τη συχνότητα εμφάνισης του φωτός, να μειώσουν τη διαφορά pixel, και να κάνουν τον εαυτό τους να δει πιο καθαρά.

Ωστόσο, η μακροχρόνια στραβισμός είναι πιθανό να προκαλέσει κόπωση και ένταση στους μυς των ματιών, η οποία θα εμβαθύνει μυωπία. Επιπλέον, στραβισμός για να δείτε τα πράγματα θα αυξήσει επίσης αστιγματισμό, επειδή τα βλέφαρα συμπίεση του κερατοειδούς.

Ως εκ τούτου, αντιμετωπίζοντας τη συνήθεια του στραβοκοιτάζει στο σπίτι, οι γονείς πρέπει να σταματήσει και να διορθώσει εγκαίρως για την πρόληψη περαιτέρω βλάβη στα μάτια.

Επιχείρημα 2: Μυωπία είναι ρηχή

Μπορώ να φορέσω γυαλιά;

Στο πρόσωπο της μυωπίας, πολλοί γονείς ακούν το ρητό, "Μην φοράτε γυαλιά όταν ο βαθμός είναι σχετικά ελαφρύς, επειδή τα γυαλιά δεν μπορούν να απογειωθούν μόλις φορεθούν, και ο βαθμός μυωπίας θα γίνει όλο και βαθύτερος."

Αυτή η δήλωση είναι σίγουρα εσφαλμένη. Σε γενικές γραμμές, εάν μυωπία του παιδιού είναι μικρότερη από 100 μοίρες, δεν είναι απαραίτητο να φορούν γυαλιά, αλλά αν η μυωπία υπερβαίνει τους 100 βαθμούς, οπτομετρία εξακολουθεί να απαιτείται.

Πρώτα απ 'όλα, τα παιδιά με περισσότερους από 100 βαθμούς μυωπίας δεν θα δουν τον έξω κόσμο χωρίς να φορούν γυαλιά, γεγονός που θα φέρει μεγάλη ταλαιπωρία τόσο στη ζωή όσο και στη μελέτη. Δεύτερον, ακόμη και αν δεν φοράτε γυαλιά στα παιδιά μυωπίας, επειδή το ίδιο το παιδί βρίσκεται σε ένα στάδιο ανάπτυξης και ανάπτυξης, ο βαθμός μυωπίας του θα έχει μια φυσική και αργά αυξανόμενη διαδικασία, η οποία δεν είναι το σφάλμα της φθοράς γυαλιών.

Στην κλινική εξωτερικών ασθενών, συναντώ συχνά τους γονείς που είναι απρόθυμοι να φορέσουν τα γυαλιά στα παιδιά τους. Μετά από ένα χρονικό διάστημα, επιστρέφουν στην κλινική και διαπιστώνουν ότι η μυωπία του παιδιού δεν έχει σταματήσει λόγω της απόρριψης των γυαλιών. Αντ 'αυτού, είναι συνεχώς αναρρίχηση προς τα πάνω. Και.

Ως εκ τούτου, όταν διαπιστώνεται ότι το παιδί μου είναι κοντόφθαλμο, οι γονείς εξακολουθούν να πρέπει να ακολουθούν τις συμβουλές ενός επαγγελματία γιατρού και να φορούν κατάλληλα γυαλιά στο παιδί εγκαίρως για να επιτευχθεί ο σκοπός του ελέγχου και της διόρθωσης της όρασης. Μην βλάψετε περαιτέρω τα μάτια του παιδιού λόγω της τύφλωσής τους.

Επιχείρημα 3: Τα κοντόφθαλμα γυαλιά του παιδιού μου πρέπει να είναι χαμηλά;

Όταν φοράτε γυαλιά για τα παιδιά, μερικοί γονείς θα απαιτήσουν ότι η δύναμη των γυαλιών που φορούν είναι χαμηλότερη από την πραγματική δύναμη των ματιών. Πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην αυξάνεται ή να μειώνει τη μυωπία.

Στην πραγματικότητα, η αρχή των γυαλιών για μυωπία είναι ο ελάχιστος βαθμός καλύτερης διορθωμένης όρασης. Επί του παρόντος, οι λειτουργικοί φακοί που μπορούν να τοποθετηθούν κλινικά για τον έλεγχο της μυωπίας πρέπει επίσης να ρυθμιστούν με ένα πόδι για να επιτευχθεί η επίδραση του ελέγχου μυωπίας.

Και πολλοί γονείς τόσο τυφλά επιδιώκουν χαμηλής ισχύος γυαλιά για να θυσιάσουν διόρθωση όραμα είναι σίγουρα δεν είναι επιθυμητή. Τα παιδιά που φορούν γυαλιά χαμηλού αγώνα για μεγάλο χρονικό διάστημα θα έχουν συχνά στραβισμός μάτια, επώδυνα μάτια, και ακόμη και να προκαλέσει μυωπία να εμβαθύνει, λιγότερο από το λεγόμενο έλεγχο της μυωπίας.

Ως εκ τούτου, συνιστάται ότι οι γονείς θα πρέπει να πάει σε ένα επαγγελματικό ιατρικό ίδρυμα για να οργανώσει κατάλληλα γυαλιά για τα παιδιά τους, και να σταματήσει να ακούει φήμες ότι φορώντας γυαλιά με χαμηλή ισχύ μπορεί να ελέγξει την όραση.

Επιχείρημα 4: Φοράτε γυαλιά για να κάνετε τα μάτια όλο και πιο κυρτά;

Στην πραγματικότητα, πολλοί γονείς αντιτίθενται στα παιδιά τους φορώντας γυαλιά. Ένας άλλος λόγος είναι ότι φοβούνται ότι φορώντας τα γυαλιά για μεγάλο χρονικό διάστημα θα κάνουν τα μάτια τους όλο και πιο κυρτά, η οποία θα έχει μεγάλη επίδραση στην εμφάνιση των παιδιών τους.

Αυτή η δήλωση είναι επίσης εσφαλμένη. Η μυωπία σε ασθενείς με μυωπία σχετίζεται κυρίως με την επέκταση του άξονα του ματιού. Γενικά, το μήκος του άξονα του κανονικού ατόμου είναι περίπου 24 χιλιοστά. Όταν ο βαθμός μυωπίας αυξάνεται κατά 300 μοίρες, το μήκος του άξονα του ματιού αυξάνεται κατά ένα χιλιοστό, το οποίο αναπόφευκτα θα προκαλέσει βολβό του ματιού Η αυξημένη διάμετρος κάνει τα μάτια των μυωπικών ανθρώπων να φαίνονται λίγο πιο εμφανή.

Ως εκ τούτου, τα γυαλιά δεν είναι ο ένοχος που προκαλεί μάτια να προεξέχουν. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μυωπικοί άνθρωποι φαίνονται παράξενοι μετά την απογείωση γυαλιά τους. Μπορεί επίσης να είναι επειδή δεν έχουν συνήθειες ανάγνωσης. Εάν αλλάξουν τα γυαλιά τους σε φακούς επαφής και τα φορούν για μια εβδομάδα, θα διαπιστώσουν ότι η εμφάνισή τους δεν είναι ανώμαλη.

Με άλλα λόγια, οι γονείς δεν θα πρέπει πλέον να αντιτίθενται στο παιδί φορώντας γυαλιά, λόγω των φημών ότι "φορώντας γυαλιά θα κάνει τα μάτια κυρτά." Προκειμένου να αποφευχθεί η μυωπία του παιδιού από την εμβάθυνση, είναι καλύτερα να φορούν κατάλληλους φακούς για τον έλεγχο και τη διόρθωση νωρίς.

Επιχείρημα 5: Μπορεί η μυωπία να θεραπευτεί στα παιδιά;

Μπροστά σε όλο και περισσότερη μυωπία μεταξύ των παιδιών και των εφήβων, πολλές επιχειρήσεις παίρνουν επίσης αυτό ως μια ευκαιρία να πωλούν διάφορα προϊόντα που μπορούν να θεραπεύσουν μυωπία, και αγαπημένοι γονείς πληρώνουν πολλά χρήματα για να αγοράσουν αυτά τα προϊόντα.

Και αυτά τα προϊόντα είναι συχνά αναξιόπιστα. Επειδή εκτός από την ψευδή μυωπία μπορεί να θεραπευτεί, μέχρι στιγμής αληθινή μυωπία μπορεί να ελεγχθεί μόνο, δεν μπορεί να επιτύχει το σκοπό της θεραπείας.

Ως εκ τούτου, οι γονείς πρέπει να είναι ορθολογική στο πρόσωπο των διαφόρων μυωπία-ελέγχου των προϊόντων από τον έξω κόσμο. Μην εξαπατηθείτε επειδή είναι πρόθυμοι να θεραπεύσουν τη μυωπία των παιδιών τους. Ο σωστός τρόπος είναι να πάτε σε ένα εξειδικευμένο ιατρικό ίδρυμα για να ελέγξετε το παιδί. Αντιμετωπίστε συμπτωματικά.

για να συνοψίσω

Squinting μάτια ενός παιδιού δεν θα εμβαθύνει μόνο μυωπία, αλλά και την αύξηση του αστιγματισμού. Εάν θέλετε να ελέγξετε την μυωπία του παιδιού σας, πρέπει να πάτε σε ένα επαγγελματικό ιατρικό ίδρυμα για την τοποθέτηση και να φορέσετε τα κατάλληλα γυαλιά για το παιδί σας. Ταυτόχρονα, η αληθινή μυωπία δεν μπορεί να θεραπευτεί. Οι γονείς πρέπει να είναι λογικοί και να μην εξαπατώνται.https://www.gift-package.com/